جانسون قربانی بعدی برگزیت

به گزارش مجله سرگرمی، سفیر پیشین ایران در انگلیس گفت: جانسون نمی خواهد خروج از اتحادیه اروپا به رأی گذاشته شود و می گوید این بن بست را بدون توافق به نتیجه خواهد رساند.

جانسون قربانی بعدی برگزیت

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، سید جلال ساداتیان در گفت وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با اشاره به تعلیق مجلس انگلیس با تائید ملکه این کشور بیان نمود: هر دولتی در انگلیس روی کار می آید، برنامه های خود را نوشته و به ملکه می دهد تا به عنوان ابلاغ خط مشی نظراتش را بدهد. بوریس جانسون هم که تازه به قدرت رسیده، برای اینکه هدف خود را درباره برگزیت پیش ببرد، درخواست کرده است با تائید ملکه، مجلس برای مدتی منحل شود.

سفیر پیشین ایران در انگلیس گفت: علت این اقدام بوریس جانسون این است که مردم در سال 2015 رأی ضعیفی به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا دادند. در همان زمان یک عده ای گفتند تا رأی گیری مجدد صورت گیرد اما دولت وقت به هر صورت با تکیه بر قوانین، مانع این کار شد.

وی گفت: برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا باید یکسری توافق بین انگلیس و اتحادیه اروپا شکل بگیرد، مانند توافق درباره حق حاکمیت، سیاست مهاجرت، مسائل مالی و مالی. اما در حوزه مهاجرت می توان گفت در سال های قبل تعداد زیادی از شهروندان انگلیس به اتحادیه اروپا رفته و تعداد زیادی هم از دیگر کشور های اروپایی به انگلیس آمده بودند؛ طبق آمار از سال 2005 تا 2014 حدود 300 هزار نفر از اروپای شرقی وارد انگلیس شده اند که این ها باید تکلیف شان تعیین شود.

ساداتیان افزود: در این راستا، یک عده ای به رهبری بوریس جانسون می گفتند انگلیس به اندازه کافی مهاجر از کشور های مشترک المنافع دارد و اتحادیه اروپایی نباید چیزی را به آنها تحمیل کند. در چند سال اخیر که مهاجران به خاطر جنگ از کشورهای غرب آسیا، راهی اروپا شده بودند، بنا بود این افراد به شکل سهیمه ای در کشورهای اروپایی تقسیم شوند. یعنی هر مهاجر اگر برای اولین بار وارد هر کشوری می شد، آن ها باید میزبانش می شدند و آن فرد نباید به کشور دیگری انتقال داده می شد.

این نماینده پیشین مجلس تاکید کرد: آن زمان هجوم مهاجران خسته از جنگ سوریه به سمت یونان و ترکیه انجام می شد و آن ها به اتحادیه اروپا فشار می آوردند که ما به تنهایی نمی توانیم بار این همه آواره جنگی را تحمل کنیم. لذا آنگلا مرکل سهمیه ای را برای پذیرش آوارگان قرار داد که انگلیس در این باره مقاومت می کرد.

ساداتیان افزود: در آن زمان، کامرون نخست وزیر وقت انگلیس پذیرفت که برای تصمیم گیری درخصوص برگزیت به آراء مردم توجه کند و مردم هم با رأی ضعیف به خروج از اتحادیه اروپا رأی دادند. اما یکی دیگر از مواردی که انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا باید آن را تعیین تکلیف می کرد، تبادل نیرو های کاری در اتحادیه اروپا بود. همچنین باید وضعیت سرمایه گذاری های مشترک بین شان تعیین می شد. دیگر اینکه آیا آنها می توانند از اتحادیه اروپا خارج شوند ولی سرمایه گذاری های مشترک شان انجام شود واگر قرار است ادامه یابد به چه شکل باشد؟

وی اظهار کرد: خانم ترزا می که جایگزین آقای کامرون شد، توافقاتی که در این رابطه با اتحادیه اروپا داشت را به نوبت به مجلس ارائه کرد تا تصویب شود. ایشان باید توافق مجلس را می گرفت و بعد به اتحادیه اروپایی اعلام رسمی می کرد. از این طرف دادگاه رسمی انگلیس تصویب کرده بود که هر نوع اقدامی در این زمینه باید به تصویب مجلس عوام برسد؛ البته مجلس هم در 3 نوبت توافقات او را رد کرد؛ به لحاظ اینکه خروج شان از اتحادیه اروپا آنها را متحمل پرداخت هزینه ها و خساراتی می کرد.

این نماینده پیشین مجلس گفت: دفعه چهارمی که مجلس توافقات ترزامی را رد کرد، او استعفا کرد. اما بوریس جانسون که در انتخابات داخلی حزب محافظه کار موقعیت پیدا کرد خواست که این کار را ادامه دهد. او در همان زمان گفت؛ من بدون و یا با توافق از اتحادیه اروپا خارج می شوم. این حرف واکنش های جدی را در پی داشت؛ اولا در اسکاتلند و ایرلند که بخش های متحد با قسمت مرکزی بریتانیا هستند. اسکاتلند در شمال، ولز در جنوب و ایرلند در شمال غربی، متحده پادشاهی آنها هستند و فقط قسمت ایرلند جنوبی مستقل شده است.

ساداتیان بیان نمود: اسکاتلند و ایرلند به این اظهارات جانسون، واکنش نشان دادند و گفتند می خواهیم در اتحادیه اروپا بمانیم و بعضا شنیده می شد که عکس ملکه را از اداراتی پایین کشیدند و حرف شان این بود که نمی توانید بدون توافق از اتحادیه خارج شوید؛ما تمایلی به ماندن با شما نداریم و می خواهیم با اتحادیه اروپا باقی بمانیم.

سفیر پیشین ایران در انگلیس افزود: این واکنش ها کما بیش از سوی مردم وجود داشت و مخالفت ها از سوی مجلس هم مطرح بود و آنها نمی خواستند بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج شوند. ترزا می قضایا را با ظرافت پیش می برد تا به رأی گیری مجدد مردم بینجامد چون جو افکار عمومی از آن رأی گیری قبلی پشیمان شده بود.

ساداتیان بیان نمود: اما آقای بوریس جانسون مخالف این امر است و نمی خواهد خروج از اتحادیه اروپا به رای گذاشته شود و می گوید این بن بست را بدون توافق به نتیجه خواهد رساند. برای اینکه مجلس در مقابل او نباشد از ملکه درخواست کرد که به مدت 5 هفته مجلس را منحل کند که در خلال این مدت کار خروج را یکسره کند.

این نماینده پیشین مجلس افزود: هم اکنون شاهد تظاهرات گسترده مردمی و استعفای برخی مسئولان از جمله در اسکاتلند هستیم که نسبت به حرف ها و اقدامات جانسون اعتراض دارند از جمله اینکه مجلس که مظهر دموکراسی است را اینگونه از سر راه برداشته و با آن اقلیتی که به پشتوانه دارد، می خواهد این اقدام را صورت دهد.

وی اظهار کرد: به نظر می رسد که به دنبال قربانی شدن کامرون و خانم ترزا می ، جانسون هم قربانی بعدی باشد و پیروز به این کار نشود و نهایتا کار به رجوع آراء مردم بکشد که آنها هم خواستار باقی ماندن در اتحادیه اروپا هستند که البته این عاقلانه ترین کار است.

منبع:میزان

بازگشت به صفحه رسانهها

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 43571

به "جانسون قربانی بعدی برگزیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جانسون قربانی بعدی برگزیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید