موافقان و مخالفان توزیع متادون در داروخانه ها چه می گویند

به گزارش مجله سرگرمی، تهران (پانا) - توزیع متادون در داروخانه طبق دستورالعمل سازمان غذا و دارو به یکی از موضوعات چالشی در حوزه درمان اعتیاد تبدیل شده است که به گفته عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی این موضوع در دستور کار کمیسیون مربوطه قرار گرفته است.

موافقان و مخالفان توزیع متادون در داروخانه ها چه می گویند

چندی پیش محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو از توزیع متادون در داروخانه ها اطلاع داد. به گفته وی از نظر قانونی هر دارویی که در کشور تایید شده و در فهرست دارویی کشور باشد باید در داروخانه عرضه گردد و به اعتقاد این پزشک، متادون هم یک داروست که باید در داروخانه عرضه گردد. همچنین رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه دستورالعمل توزیع متادون در داروخانه های متتخب تدوین شده و قرار است این دارو در داروخانه های منتخب نیز توزیع گردد، گفت: زمینه توزیع متادون در داروخانه ها فراهم شده و اگر پزشکان و کادر درمان این دارو را برای افراد و بیماران مبتلا به اعتیاد تجویز نمایند، زمینه توزیع آن در داروخانه ها فراهم است.

اما پزشکان و کارشناسان حوزه اعتیاد و درمان آن، نظر دیگری درباره توزیع متادون در داروخانه ها دارند. سعید صفاتیان، کارشناس حوزه اعتیاد معتقد است: از آنجایی که متادون عوارض بسیاری مانند تشنج دارد، توصیه می گردد بیمار هنگام مصرف علی الخصوص برای دفعه اول، با حضور پزشک این کار را انجام دهد تا در صورت بروز هرگونه مشکل جسمی، پزشک به داد بیمار برسد؛ بنابراین با توزیع متادون در داروخانه ها، این امر محقق نمی گردد.

در روزهای اخیر نیز جمعی از پزشکان شاغل در مراکز درمان اعتیاد در اعتراض به توزیع داروی متادون در داروخانه ها مقابل سازمان نظام پزشکی تجمع کردند. همایون سامه یح نجف آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با پانا درباره اعتراض پزشکان شاغل در مراکز درمانی اعتیاد در پی دستورالعمل وزارت بهداشت مبنی بر پخش متادون در داروخانه ها اظهار کرد: توزیع داروی متادون در داروخانه ها در کمیسیون بهداشت مجلس آنالیز شده است اما موافقت یا مخالفت با این مساله هنوز مورد آنالیز قرار نگرفته است زیرا نظرها مختلف است.

این نماینده مجلس با اشاره به تشکیل کمیته ای درباره آنالیز توزیع متادون در داروخانه ها گفت: در این باره کمیته غذا و دارو با ریاست آقای روح الامینی، بنده و دکتر فتحی از اعضای کمیسیون بهداشت تشکیل شده است و مذاکرات زیادی نیز با انجمن داروسازان ایران و انجمن داروسازان تهران اجرا شده است.

وی اعلام کرد: طبق قانون وزارت بهداشت توزیع دارو در کشور حتما باید به وسیله داروخانه ها انجام گردد اما با توجه به اینکه اکثریت داروخانه های کشور به دلیل حساسیت های موجود تمایلی به توزیع داروی متادون ندارند، بنابراین تمایلی به توزیع این دارو در داروخانه ها وجود ندارد اما معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت اصرار دارد این دارو به وسیله داروخانه ها توزیع گردد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: انجمن داروسازان ایران نیز مدعی هستند و اسناد و مدارک هم ارائه نموده اند که بعضی مراکز به نحوی در زمینه توزیع متادون دچار تخلفات می شوند و این تخلفات مشکل ساز شده است اما ادعاهای افرادی که مراکز ترک اعتیاد دارند، صحبت دیگری است. در نهایت قانون تاکید می نماید که متادون حتما باید به وسیله داروخانه ها توزیع گردد.

وی ادامه داد: چنانچه دارو در سامانه تیتک درج گردد، به وسیله این سامانه قابل رهگیری است که چه کسی خریده و به دست چه کسی رسیده است. از طرفی مستنداتی وجود دارد که در مراکز ترک اعتیاد اسامی افرادی به عنوان مصرف نماینده رد می گردد که این افراد زنده نیستند یا افرادی برای دریافت متادون معرفی شده اند که مصرف نماینده نبوده اند.

نجف آبادی توضیح داد: موضوع توزیع داروی متادون در داروخانه ها در دستور کار کمیسیون بهداشت قرار گرفته است و هیچ صحبتی درباره تایید یا رد این موضوع نشده است و کسی که در نهایت تصمیم گیری می نماید کمیسیون است نه شخص و امیدواریم آنچه به صلاح جامعه است تصمیم گرفته و اعمال گردد.

سهند بلاگ: سهند بلاگ: با سهند بلاگ از وبسایت و وبلاگ رایگان بهره ببرید

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 5 آبان 1400 بروزرسانی: 5 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 128851

به "موافقان و مخالفان توزیع متادون در داروخانه ها چه می گویند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موافقان و مخالفان توزیع متادون در داروخانه ها چه می گویند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید