خبرنگاران اتحادیه مالی اوراسیا دریچه ای تازه در تنگنای تحریم

به گزارش مجله سرگرمی، تهران- خبرنگاران- گسترش پویایی و پیوندها با سازمان های منطقه ای و جهانی در شرایط تحریمی به معنای گشایش دریچه های تازه در روابط خارجی کشور است و این اصل در خصوص اتحادیه مالی اوراسیا نیز صدق می نماید.

خبرنگاران اتحادیه مالی اوراسیا دریچه ای تازه در تنگنای تحریم

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری خبرنگاران، بیش از یک سال از خروج دولت دونالد ترامپ از برجام می گذرد و در این مدت اروپایی ها علی رغم گفته های خود مبنی بر جبران این بدعهدی آمریکا در عمل اقدام قابل توجهی انجام ندادند. در این شرایط برای بهبود و ترمیم فضای اقتصاد کشور فرصت پیوستن به اتحادیه مالی اوراسیا پیش آمده است.

هر چند که عضویت ایران در این اتحادیه از سال های گذشته مطرح شده بود اما این بار موضوع بسیار جدی است و توافقنامه موقت مبنی بر ایجاد محدوده آزاد تجاری میان ایران و اتحادیه مالی اوراسیا به امضای طرفین رسیده است. در نشست اخیر هیات روسی در تهران یکی از مهم ترین موضوعات مورد پیگیری، عضویت رسمی ایران در این اتحادیه بود که تحقق این امر مجوز مجلس و شورای نگهبان را می طلبد.

تشکیل اتحادیه مالی اوراسیا پیشنهاد رییس جمهوری قزاقستان در سال 1994 بود که از سال 2015 با عضویت جمعی از کشورهای منطقه آغاز به کار کرد. در ابتدا بین کشورهای عضو ایجاد تعرفه گمرکی مشترک به جای قوانین داخلی هر کشور مورد توافق نهاده شد و در نهایت اتحادیه گمرکی تصویب و آغاز به کار کرد.

از مهم ترین اهداف اتحادیه مالی اوراسیا، حذف تعرفه های گمرکی داخلی و اعمال یک تعرفه واحد بین اعضا، حرکت به سمت معاملات غیردلاری، ایجاد بازار واحد، یکسان سازی تعرفه ها در بخش حمل و نقل، اجرای سیاست های مشترک برای تامین نیازهای بازارهای کشورهای عضو به حساب می آید.

به طور قطع پیوستن به این اتحادیه و استفاده از فرصت های مالی همکاری با کشورهای عضو می تواند بخشی از اقتصاد کشور را بهبود دهد چرا که کشورهای مذکور می توانند بازار فراوریات ایرانی به ویژه محصولات کشاورزی باشند و از سوی دیگر ایران می تواند پلی میان اتحادیه مالی اوراسیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس باشد و این به معنای افزایش درآمدهای ترانزیتی است.

از سوی دیگر همکاری با این اتحادیه ایران را به بازاری با جمعیت حدود 184 میلیون نفر متصل می نماید. آمارهای رسمی نشان می دهد که فراوری ناخالص داخلی منطقه حدود 1.9 هزار میلیارد دلار است که 3.2 درصد فراوری ناخالص دنیا را تشکیل می دهد. همچنین بیش از 14 درصد نفت دنیا در کشورهای عضو این اتحادیه فراوری می گردد یعنی چیزی حدود 634 میلیون تن. از آنجایی که یکی از مهم ترین مزیت های عضویت ایران در این اتحادیه می تواند ترانزیت باشد باید گفت که کشورهای عضو اتحادیه از نظر امور زیربنایی و زیرساختی به شبکه ریلی بیش از 109 هزارکیلومتری و 1،712 هزار کیلومتر جاده دسترسی دارند.

در شرایط فعلی، پیوستن کشورمان به این اتحادیه و توسعه روابط مالی با کشورهای عضو می تواند منجر به افزایش تاب آوری در برابر تحریم های ظالمانه آمریکا گردد.

چرا ایران به اتحادیه مالی اوراسیا بپیوندد؟

شعیب بهمن پژوهشگر مسائل روسیه و آسیای میانه در گفت وگو با خبرنگاران درباره مزیت های پیوستن ایران به اتحادیه مالی اوراسیا گفت: یکی از محورهای مهم مذاکرات در نشست های اخیر با هیات روسی در تهران موضوع عضویت ایران در این اتحادیه بوده و مدت ها است که در کانون مذاکرات دو طرف بحث پیوستن ایران به اتحادیه مالی اوراسیا مطرح می گردد. در این باره یک سری توافقنامه هایی هم منعقد شده است که البته بخشی از آنها به اجرا نرسیده اند چرا که ابتدا باید در مجلس به تصویب برسد.

وی با بیان اینکه اگر چه پیشنهاد اولیه تشکیل این اتحادیه را قزاقستان عنوان کرد اما راه اندازی آن از سوی رییس جمهوری روسیه پیگیری شد و اگر تاکید و پیگیری روسیه نبود چنین اتحادیه ای شکل نمی گرفت، اضافه کرد: روسیه مهم ترین بازیگر در اتحادیه مالی اوراسیا است رهبر این اتحادیه محسوب می گردد.

بهمن با بیان اینکه روس ها در تلاشند چیزی شبیه به اتحادیه اروپا را در منطقه ایجاد نمایند، بیان داشت: این اتحادیه در کوتاه مدت بر تبادل اقتصاد بین کشورهای عضو اثرگذار خواهد بود اما هدف نهایی آن تعاملاتی است که بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا شکل گرفته و جریان دارد.

پژوهشگر مسائل روسیه و آسیای میانه با اشاره به اهداف بلند مدت اتحادیه مالی اوراسیا اظهار کرد: داشتن پول واحد، یکسان سازی تعرفه ها، ایجاد مبادلات مالی آزاد بین تمام کشورهای عضو این اتحادیه از جمله اهداف اتحادیه مالی اوراسیا است.

وی تاکید نمود: در شرایطی که ایران تحت تحریم واقع شده است به طور قطع ورود به اتحادیه مالی اوراسیا و همکاری با این اتحادیه می تواند دروازه جدیدی برای اقتصاد ایران باشد که بتواند با سایر اعضا به راحتی روابط مالی برقرار کند و یا روابط خود را توسعه دهد.

گشایش هایی که اوراسیا برای ایران به بار می آورد

بهمن با بیان اینکه عضویت در این اتحادیه در شرایط کنونی می تواند برای ایران گشایش های قابل توجه ای را ایجاد کند، گفت: موقعیت جغرافیای ایران می تواند اعضای اتحادیه مالی اوراسیا را به آب های گرم خلیج فارس و به منطقه خاورمیانه متصل سازد. اگر زیرساخت های ترانزیتی در ایران به درستی عمل نمایند و تکمیل شوند درآمدزایی کشورمان از این طریق بسیار قابل توجه خواهد بود و از این لحاظ عضویت در این اتحادیه می تواند درآمد سرشاری را نصیب ایران کند.

پژوهشگر مسائل روسیه و آسیای میانه ادامه داد: هر چند که ممکن است با عضویت در این اتحادیه و برداشتن بعضی از تعرفه های گمرکی در خصوص تعدادی از کالاها به زیان ایران تمام گردد اما این موضوع درباره تمام کشورهای عضو اتحادیه صدق می نماید و قرار نیست که فقط برای یک عضو یا یک کشور اعمال گردد. در مجموع با توجه به تنوع بازار و تنوع منابع موجود در کشورهای عضو این اتحادیه پیوستن به آن یک فرصت قابل توجه برای اقتصاد ایران ایجاد می نماید و می توان از این طریق بخشی از اثر تحریم ها را جبران کرد.

سهند بلاگ: سهند بلاگ: با سهند بلاگ از وبسایت و وبلاگ رایگان بهره ببرید

منبع: ایرنا
انتشار: 5 آبان 1400 بروزرسانی: 5 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 29094

به "خبرنگاران اتحادیه مالی اوراسیا دریچه ای تازه در تنگنای تحریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران اتحادیه مالی اوراسیا دریچه ای تازه در تنگنای تحریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید